HTML

ABAP külföldön

Friss topikok

  • acsakos: @ttfan: (2019.04.17. 07:44) Indul a nyaralás
  • acsakos: (2019.02.23. 14:25) Karácsony
  • B@luka: @ttfan: Hát gondolj bele, beteszi valamelyik táskájába, neked meg ugye azok tabuk :-)) (2018.10.20. 17:22) Indul a szezon
  • acsakos: @ttfan: Szegényke... (2018.06.11. 17:56) Hétvége
  • ttfan: @Poklab: Köszönjük :) Autogramot pedig még less lehetôséged kapni. Bizonyára nagyon sokat fog érni... (2018.01.19. 14:14) 2018

Első munkanap

2012.09.03. 21:31 ttfan

Eljött a várva várt első munkanap a Triumph-nál. (na jó, nem nagyon vártam) Reggel Andreával 7.30kor elindultunk München felé. Az S-bahn út 30 percet vett igénybe, egyáltalán nem volt vészes. Aztán még kicsit sétálgattunk majd beléptem a vesztőhelyre. A team leaderem szabin volt, úgyhogy sejtettem én, hogy nem fog minden zökkenőmentesen menni. Közölték hogy lesz valami bemutató lesz az új belépőknek. Gondoltam milyen jól megszervezték itt a dolgokat. Kicsit furcsálltam, hogy mindenkinek van már laptopja és userid-ja, nekem meg semmi. Később be is igazolódott, hogy a team leader-em nem intézett semmit, szóval ott ültem minden nélkül. Utána bemutattak a kollégáknak és jött az ebédidő. A kajálda nem MOL-os szintű volt. Mivel az egész cég sokkal kisebb mint a MOL székház, ezért egy vendéglő nagyságú az egész ebédlő. Konstans 3 euró a menü. Lehet A vagy B menü közül választani, ami a bökkenő, hogy nem mindig van B menü. Ma pont volt, de holnap nem lesz. De a mai kaja "schinken nudeln" volt és egészen ehetőnek bizonyult. Szóval nem lesz itt nagy gond. :) Aztán mivel nem volt még gépem meg userem adtak egy ipari hulladék laptopot és belépett az egyik kollégám a userével. Jött egy ticket is amit meg kellett oldanom. Nem volt egy nagy szám, 10 perc alatt sikerült. Egy riport rosszul töltött le egy fájlt és ennek a végéről kellett kiszedni az üres sort.

Egy kis szakmai dolog az otthon maradt MOL-os kollégáknak.

Lencseinek: Van GRC 10.0, de nem tudom még mit használnak belőle, mert fejlesztői rendszerbe simán osztogatnak jogokat, meg SAP_ALL-t. A Firefightert az biztos, mert azt láttam. Annyi az extra benne, hogy a CUA-ból be tud menni az összes rendszerbe. Ebből következően van CUA is, habár nem külön rendszer, hanem a központi rendszernek egy külön mandantja. A HR az nincs bekötve. Bázis és security csapat az egyben van.

Galló családnak: Itt is használ a bázis valami transzport ellenőrző programot. Lehet hogy ide is eljutott a tiéd :)

Kekknek: Nincs portál, itt munka nélkül maradnál. Szóval tanuld csak meg az SD-t :) Szóval tiszta szívás hogy minden rendszerbe külön jelszóval kell bemenni és ezeket fejben tartani.

Nándi: Nincs ESS, vagy csak én nem láttam még. És alig használnak webdynpro-t. Van asszem 2 alkalmazásuk összesen.

ÁcsnéTimiAsszony: Kontrolling van, szóval jöhetsz dolgozni, már csinálom a helyed. :)

BigFace Gábor és nagyfater: Külön ember van a formokra. Sapscript és smartform guru. Indiai a faszi és már 2 éve csak ezt csinálja :)

Szöszi: Van WM és külön rendszere is van.

Marsó és a többiek: A Triumph vezetők is rendelkeznek helikopterrel :) IS-OIL helyett SAP apparel and footwear solution van, mindenféle ruhaméret és szín kezeléssel.

Majd a többi infó is jön szép sorjában. Szóval így telt az első nap, közben Andrea elintézte Polgár Jenőnél a névváltoztatást és bevásárolt több kiló zacskós levest.

Péter "munkába" megy:

blog15.jpg

Péter "munkából" jön:

blog16.jpg

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abap.blog.hu/api/trackback/id/tr814753230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabesz71 2012.09.03. 21:52:54

Most buktam le. Majd látod, hogy én hoztam el onnan a kódot, nem fordítva. Amúgy SRM-ről nem is írtál. Vagy azt már nem is tudod, micsoda?

ttfan 2012.09.03. 22:15:46

@Gabesz71: Sosem tudtam mi az az SRM. :) azért nem írtam róla, mert nincs. Vagyis még nem láttam :) De majd keresem....

B@luka 2012.09.04. 11:39:53

Keress egy kosarat, tegyél bele két bugyit és fogd rá, hogy SRM :)
Ja, és reklámozd a portált és a single sign-ont :)

Poklab 2012.09.04. 18:51:12

Olvasva a mai posztot több gondolat is felvetődött bennem, amit sebtiben meg is osztok a Nyájas Blogíróval.
- Egyrészt hol van Nyuszika?! Mert ugye kit érdekel ez a meggyőző mosolyú fiatalember, amikor Nyuszika érdekesebbnél-érdekesebb kalandokba keveredik. És én, az olvasó erről nem értesülök. :(
- Másrészt a figyelmes szemlélő az első képen több érdekes dolgot is felfedezhet. Ezek közül most az elmúlt idők nyomtatott zárványát, az utca szürke kövén elhagyatottan, már-már szomorkásan heverő gyűrött újságpapírt emelném ki. Itt van ugyanis az élő bizonyíték, hogy még a kapitalista nyugaton is gondok vannak a köztisztasággal.
- S ha már köztisztaság, akkor gyorsan ugorjunk is tovább a második felvételre. Ezen jól látható kedélyes mosolyú, örök optimista emberünk. De ennél sokkal fontosabb az, ami nem látható. Ó igen, a papíros eltűnt! A magamfajta egyszeri olvasó visszatekint az előző képre, látja a munkába induló fiatalembert és a hanyagul heverő nyomtatványt. Tovasiklik a második képre, rápillant a fiatalemberre, kinek orcáján elterül a jól végzett munkát követő elégedett mosoly. És az egyszeri blog-olvasó egyszeri elméjében lassan összeállnak a kirakós darabkái. Kedves Testvérem, most már bátran elárulhatod, hogy a müncheni Főkefe alkalmazásában állsz, s mindennapi feladataid közé tartozik az utcák rengetegének megtisztítása a papírhulladéktól.

Sok szerencsét és méltó helytállást kívánok az új pozíciódhoz! :)

Poklab 2012.09.04. 18:56:20

@Poklab: S csak hogy saját magamat is földbe tiporjam és megkövessem Bárány Elvtársat, nem Nyuszika, hanem Barika. Természetesen a hiba az én készülékemben van, olyan egyformák ezek az újkori szuperhősök. S sötétben (ami az elmémben lakozik) minden tehén, akarom mondani bárány fekete. ;)

ttfan 2012.09.04. 22:55:45

@Poklab: Megtisztelően hosszú komment volt ez Pókláb úr elvtárstól. Igen, lebuktam tényleg kukásként funkcionálok a városban, de nincs ebben semmi szégyenletes :) Bárány most pár napig szabadságon van, majd előbb utóbb visszatér. Te meg Ákoskával csak olvassatok és kommenteljetek szorgosan. 5 percig nem tudtuk mit szívott a Pók, mert egyfolytában Nyuszikát emlegette :)

Lencsei 2012.09.05. 10:46:29

Köszönöm a szakmai információkat, bár megjegyzem, a Firefighter-es témát már a tavaly novemberben a portál projekt keretében leszállított GRC 10.0 koncepcióterv is tartalmazta, így ezzel nem mondtál semmi újat.
Márti üzeni, hogy mostantól kezdd el mondogatni, hogy nyerni fog a lottón, mert az üzemeltetési téma bejött :)
Bájdövéj, nekem a fotóból nem igazán derül ki, hogy tényleg a központba és nem egy bugyiboltba mentél be dolgozni :) Majd utánanézünk street view-n, hogy nem kamuzol-e!

ttfan 2012.09.05. 21:48:43

@Lencsei: Hát nagyon szívesen. Örülök hogy a koncepcióterv tartalmazta, minden szabad percemben azt olvasgattam :) De majd szerzek még infót erről a 10.0-ról. Lebuktam, bugyiboltban vagyok próbababa :)
Mártinak: Hát jó lenne, ha nyerne a lottón, mert akkor lenne pénzünk albérletre :) Meg ugye a Porsche-val talán nem lógnék itt ki a tömegből.

ttfan 2012.09.05. 21:49:20

@Poklab: Ma megint van közkívánatra napiNyuszika :)

BBoldi 2012.09.09. 21:37:43

@B@luka: SSO miatt azert egy ertelmes helyen nem csinalnak portalt. Az megy a SAP Logon Padbol duplakattal, ahogy illik. Azt se tudom, mi a jelszom a SAP rendszerekbe (na jo tudom, csak nem kell - egyszer se!!) ;)
süti beállítások módosítása