HTML

ABAP külföldön

Friss topikok

  • acsakos: @ttfan: (2019.04.17. 07:44) Indul a nyaralás
  • acsakos: (2019.02.23. 14:25) Karácsony
  • B@luka: @ttfan: Hát gondolj bele, beteszi valamelyik táskájába, neked meg ugye azok tabuk :-)) (2018.10.20. 17:22) Indul a szezon
  • acsakos: @ttfan: Szegényke... (2018.06.11. 17:56) Hétvége
  • ttfan: @Poklab: Köszönjük :) Autogramot pedig még less lehetôséged kapni. Bizonyára nagyon sokat fog érni... (2018.01.19. 14:14) 2018

Jön a hétvége

2012.09.07. 21:02 ttfan

Elérkezett a péntek. Jó lesz már egyszer nem hajnali 7kor felkelni. Ez 1 órával kevesebb alvást jelentett mint a MOL-os időkben :) Itt menni kell, mert ha az ember lekési a reggeli S-Bahn-t, akkor csak 20 perc múlva megy a másik. Andrea holnap jön haza, úgyhogy vége az egyedüllétnek. Ma a munkahelyen semmi érdekes nem történt. A ticketing rendszerhez még mindig nincs hozzáférésem. :) Ja, itt majdnem minden Lotus Notes alapú. A szabadság, távollét kezelés, ticketing rendszer, stb...

Egy kis szakmai dolog, akit nem érdekel, ugorjon a következő bekezdésre. Csütörtökön kíváncsiságból megnéztem, hogy itt is tele van-e tömve az összes MM-es user-exit mindenféle ellenőrzésekkel. Gondoltam létrehozok egy beszerzési megrendelést. Meglepetésemre elsőre sikerült és semmiféle Z-s hibaüzenetbe nem ütköztem. Ezen felbuzdulva, elhatároztam hogy végignyomok egy MM-es folyamatot, megrendeléstől számlabeérkezésig, megspékelve egy kis visszáruval és subsequent debit-el (nem tudom ez mi magyarul, amikor az ár magasabb volt mint az eredeti számlán szerepel). A megrendelésig nem volt semmi baj, de aztán amikor MIGO-zna az ember akkor meghülyül. Ez az AFS (apparel and footwear) mindenfélét ellenőriz (minden szín, méret külön sarzson van), úgyhogy egy egész délelőttöm ráment mire anyagmozgásom is lett. Utána már a számlabeérkezés és a helyesbítések, visszárú tök simán ment. Amire rájöttem, hogy itt inkább standardot használnak mint a MOL-ba. És alig vannak a user-exitek buzerálva. Legalábbis ez ami elsőre lejött, aztán ez a vélemény még változhat. Hétfőn az SD következik, ott is végig szeretnék tesztelni egy teljes folyamatot rendeléstől számláig.

Plusz infó Lencseinek: Nagyon úgy nézem, hogy itt csak a Firefighter-t és a CC-t használják. A projekt könyvtárakban találtam GRC 10.0 mappát és azokban csak CC-s hibák voltak. Illetve ha jogosultságot akarsz igényelni, akkor mintha valami Lotus Notes-os cuccot kéne kitölteni.

Úgyhogy így telt a napom. Ma 4.30kor leléptem és irány haza, Neufahrn-ba. Utána elugrottam az ottani boltba. Itt REWE-nek hívják, olyan Spar szerű. Drágább mint a Lidl és az Aldi, de talán a minősége is jobb a cuccoknak. Mondjuk a csokis keksz mindenhol jó, úgyhogy az a lényeg.

Mára is maradt bemutatni való ajándék a NapiBari segítségével:

blog19.jpg

Igen, jól látja a kedves érdeklődő. Ez egy Triumph-os nyakbavaló bizbasz, illetve "sap-career.triumph.de" műanyag toll. (Azért írtam ki, hogy könnyebben be lehessen a böngészőbe másolni :) ) Nem olyan jó minőségű mint a tegnapi fém, de..... fog :) Még holnapra is maradt érdekesség, úgyhogy gyertek! :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abap.blog.hu/api/trackback/id/tr444762024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szelin12 2012.09.07. 22:19:31

bugyi, melltartó?:)

ttfan 2012.09.08. 11:22:44

@szelin12: Igen, ez a céges ruha :)
süti beállítások módosítása